/ / Argentinsk tennisspelare Juan Martin del Potro: biografi, sportkarriär och personligt liv

Argentinska tennisspelare Juan Martin del Potro: biografi, sportkarriär och personligt liv

Juan Martin del Potro är en berömd argentinsk tennisspelare, två gånger olympisk medaljspelare och vinnare av många internationella tävlingar, inklusive Grand Slam-turneringen.

Biografisk information

juan martin del potro

Juan Martin del Potro föddes iSeptember 1988 i den argentinska staden Tandil. Hans far var en semi-professionell rugbyspelare på en gång. Därför fick kärleken till sporten pojken från tidig barndom. Juan kom först vid domstolen vid sju års ålder. Och sedan dess har han praktiskt taget aldrig släppt raketen.

Första steg i professionell sport

2002 Juan Martin del Potro för första gångenvann juniorturneringen och blev tre år senare bäst i tre tävlingar i ITF Futures-serien. Samma 2005 i Montevideo (Uruguay) blev han triumferande för ATP Challenger Series-turneringen.

Snart kommer den 18-åriga argentinern i hundra av världens bästa tennisspelare, vilket gör att han kan delta i de mest prestigefyllda internationella tävlingarna.

Professionell karriär

Juan Martin del Potros debut i turneringar underATP-sponsorn var helt enkelt fantastisk. På Adelaides hårda ytor nådde nybörjaren omedelbart semifinalen. Han deltog också i Australian Open, där han kunde bryta sig in i andra omgången.

I juni debuterade den unga argentinska professionella tennisspelaren på banorna i Wimbledon, där han i andra omgången förlorade mot världens första racket - schweiziska Roger Federer.

Det mest framgångsrika för del Potro var OpenUSA-mästerskapet, där han nådde den tredje omgången av tävlingen. Tack vare framgångsrika föreställningar avslutade argentineren 2007 på 44: e plats i världsrankingen.

juan martin del potro betyg

Under nästa säsong förbättrade Juan sin prestation hela tiden. Trots att han förlorade i andra omgången i Frankrike och Wimbledon, blir han vinnaren av ATP-turneringen i Stuttgart och sedan i Kitzbuhel.

Att byta lera domstolar till hårda domstolar, den argentinskafortsatte den vinnande raden för sig själv. Juan vann två turneringar i rad och flyttade upp till 17: e plats i världsrankingen. Vid US Open nådde han kvartfinalen, där han tappade fyra uppsättningar till Andy Murray.

Förutom enskilda prestationer spelade argentinern för sitt landslag i den segrande Davis Cup-semifinalen mot det ryska laget.

Det är inte förvånande att Juan Martin del Potro har en plats i listan över deltagare i den årliga finalturneringen, vars betyg fick honom att vara bland de tio bästa tennisspelarna på planeten.

Många experter anser att 2009 är det bästa året i stortkarriär för en argentinsk idrottsman. Efter att ha vunnit turneringen i Auckland och deltagit i kvartfinalen i Australian Open, stiger del Potro till 5: e plats i rankingen.

Samma år når Juan semifinalen i turneringen.Grand Slam i Frankrike, där han förlorade mot Roger Federer i fem set. Del Potro vinner igen i Washington i augusti, så han gick till US Open med gott humör. Det var här, efter att ha slagit Rafael Nadal i semifinalen och Roger Federer i finalen, som argentinaren först blev en triumfande på Grand Slam-turneringen.

Nästa säsong kan inte kallas framgångsrik för delMage. Efter en handledsskada i början av året kunde argentinern bara delta i tre tävlingar, vilket kraftigt försvagade sin position på världsrankingen.

Argentinsk professionell tennisspelare

Ett år senare återvände den argentinska idrottaren tillvärldstennisens elit. Han vann turneringar i Delray Beach (USA), Oeiras (Portugal), Wien (Österrike) och Basel (Schweiz) och blev också bronsmedaljör vid OS i London. Vid den sista turneringen nådde argentinaren semifinalen.

Under de kommande tre åren vann del Potro fem prestigefyllda ATP-turneringar och upprepade 2013 sin rekord och blev den femte racketen i världen.

Efter ett års avbrott tog argentinern igendeltagande i de olympiska spelen i Sydney, där han vann en silvermedalj och förlorade i finalen mot britten Andy Murray. Två månader senare vann Juan turneringen i Stockholm. Del Potros senaste prestation var att nå US Open-semifinalen 2017, där han förlorade mot turneringsvinnaren och världens främsta Rafael Nadal.