/ Jääkiekon pelisäännöt.

Jääkiekko, pelin säännöt.

Jokainen, joka pelaa jääkiekkoa, pelisäännöt ovat hyvätovat tiedossa. Kuitenkin harvat tietävät, että ensimmäinen ammattimainen jääkiekkojoukkue perustettiin yhdeksäntoista neljännellä. Se oli Kanadan joukkue, joten Kanadan pidettiin tietysti tämän urheilun syntymäpaikkana. Jääkiekko, jonka säännöt vahvistettiin välittömästi, sai nopeasti suosiota. Hän joutui yhdeksäntoistakymmeneentoistakymmeneentoista olympialaisissa. Vakiintuneita jääkiekon sääntöjä käytetään edelleen kaikkialla maailmassa. Tietenkin, joitain muutoksia tehtiin ajoittain, mutta ne kaikki antoivat pelille vielä suuremman dynaamisuuden, terävyyden ja viihteen.

Kuten aikaisemmin, peli koostuu kolmesta jaksosta.Kummankin nettoaika määritetään kaksikymmentä minuuttia. Jaksojen välinen aika on viisitoista minuuttia. Jokaiseen jaksoon liittyy muutos tavoitteilla jokaiselle joukkueelle. Heiton jälkeen peli alkaa laskea ja erotuomarin viheltäessä se pysähtyy, nämä ovat jääkiekon pelisäännöt. Tuomari antaa sivurajaheiton molempien pelaajien seurojen välillä, jotka kohtaavat toisiaan.

Jokaisessa joukkueessa pelaajien määrä on kotoisin25 - 25 ihmistä. Samanaikaisesti kuuden pelaajan jokaisesta joukkueesta on oltava jäällä: maalivahti ja viisi kenttäpelaajaa. Määrättynä lisäaikana neljä pelaajaa menee kentälle viiden sijaan. Jääkiekkopelin aikana säännöt sallivat pelaajan vaihtamisen paitsi taukojen aikana, myös suoraan prosessissa.

Tässä urheilussa on sallittua ja voima kamppailu.Mutta on olemassa tiettyjä sääntöjä, joita ei valitettavasti aina noudateta. Kielletään viivästyttämästä vastustajaa kädellä tai sauvalla, kyynärpäällä sekä sellaisen pelaajan hyökkäyksellä, jolla ei ole kiekkoa. Vaiheet ovat ehdottomasti kiellettyjä. Jotkut pelaajat menevät tahallisesti rikkomaan sääntöjä provosoimaan vastustajan vastauksen. Toiset odottavat, että heidän rikkomuksensa jäävät tuomarin huomaamatta.

Voimataistelusta se oli aikaisemmin sallittu vain puolustusvyöhykkeellä, ja tuhatyhdeksänsataa seitsemänkymmentäluvuista lähtien voimatekniikat olivat sallittuja koko kentällä.

Muuten kiekko esiteltiin eri tavalla.Tuomari yksinkertaisesti laitti sen jääkenttään ja samalla heitti vastustajansa seurat. Sitten pillin jälkeen hän palasi nopeasti sivulle. Ja vasta jonkin ajan kuluttua kiekko alkoi heittää.

Jääkiekko, jonka sääntöjen on oltava tiukastikunnioitetaan, sillä on oma sakkojärjestelmä. Rikkomasta pelaajasta rangaistaan ​​yleensä kahden minuutin rangaistus. Jos vastustaja loukkaantuu, tämä aika kasvaa viiteen minuuttiin. Rangaistuspelaaja lähtee rangaistuslaatikosta. On ns. Kurinpidollinen poisto, jossa pelaaja poistetaan kymmeneksi minuutiksi tai pelin loppuun asti. Poistettu pelaaja korvataan tässä tapauksessa toisella. Rangaistusta voi seurata myös koko joukkue, esimerkiksi jäsenten lukumäärän rikkomisesta. Tässä tapauksessa kuka tahansa tämän joukkueen pelaaja voi suorittaa rangaistuksen.

Jos pelaaja tulee erikseen maalivahdin kanssa ja häntä vastaan ​​rikotaan sääntöjä, tuomarilla on täysi oikeus myöntää rangaistuspotku, nimeltään luoti.

Voi olla tilanne, jossa pelaaja jättää tyhjän portin yksi vastaan, ja sääntöjä rikotaan häntä vastaan. Tässä tapauksessa tuomari laskee maalin, vaikka kiekko ei olisi käynyt portilla.

Pelin pääaika voi päättyä tasapeliin.Lisäaika voidaan sitten osoittaa. Jos tulos vedetään uudelleen, taistelun lopputulos päätetään laukauksen - ilmaisten heittojen - avulla. Voittaja on joukkue, joka ylittää kilpailijansa maalien määrässä.

Tällä hetkellä aktiivinen kehittäminen on hankkinut janaisten jääkiekko, jonka säännöt eivät eroa miehistä, ja sen viihteen kannalta se ei ole sitä huonompi. Naisten jääkiekko sisältyy myös olympialaisiin.