/ / 1994 Olympialaiset: pelit, jolloin Venäjän jääkiekkojoukkue ei ottanut paikkaa

Vuoden 1994 olympialaiset: pelit, jolloin Venäjän jääkiekkojoukkue ei sijoittunut mihinkään paikkaan

Vuoden 1994 Lillehammerin olympialaiset olivat 17tili. Siihen osallistui noin 1737 urheilijaa 67 maasta. 12 lajissa pelattiin 61 mitalisarjaa. On huomattava, että vuoden 1994 olympialaiset järjestettiin kaksi vuotta viimeisen viestin jälkeen. Tämä tehtiin talvi- ja kesäolympialaisten erottamiseksi ajoissa.

Olympialaiset 1994

Entisen Neuvostoliiton joukkueiden debyytti

Ensimmäistä kertaa urheilijat romahtaneesta Neuvostoliitostaesiintyi erillisinä joukkueina. Voisi sanoa, että se oli heidän debyyttinsä. Mutta on syytä huomata, että samalla Venäjän joukkue osoitti erinomaisia ​​​​tuloksia. Hän onnistui voittamaan valtavan määrän kultapalkintoja - 11 kappaletta. Tämän seurauksena Venäjä voitti ensimmäisen sijan joukkuetaulukossa. Saatujen mitalien kokonaismäärästä joukkue hävisi vain olympialaisten isännille norjalaisille - ero oli 3 palkintoa, 26-23.

Melkein kaikki kulta veivät venäläiset ja sisääntaitoluistelu. Miesten yksinluistelussa - Aleksei Urmanov, Jevgeni Platov ja Oksana Grischuk - tanssiparien välisissä kilpailuissa. On myös syytä huomata kahden muun pelin voittajan huomio, ja tämä on Ekaterina Gordeeva Sergei Grinkovin kanssa. Naisissa voitti taitoluistelun opettanut Neuvostoliiton koulun edustaja - ja tämä on ukrainalainen Oksana Baiul.

Jääkiekko vuoden 1994 olympialaisissa

Ampumahiihto ja hiihto

Vuoden 1994 olympialaiset muistettiin erinomaisesta suorituksestaanampumahiihtäjät. Venäjän joukkue loisti taidolla, ja erityisesti Sergey Chepikov, joka onnistui voittamaan sprintin. Naisten joukkue voitti myös viestin, ja miehet saivat hopeaa menettäen ensimmäisen sijan saksalaisille. Vuoden 1994 olympialaisissa Sergei Tarasov sai kultaa 20 kilometrin kilpailun menestyksekkäästä suorittamisesta.

On syytä huomata, että se osoitti itsensä täydellisesti janaisten hiihtojoukkue. Tämän olympiadin seurauksena Lyubov Egorovasta tuli kolminkertainen pelien mestari - hän onnistui voittamaan viiden kilometrin kilpailun klassisella radalla sekä 15 kilometrin Gundersen-järjestelmän. Tämän lajin miehistä suoriutui erinomaisesti hopean ja kaksi kultaa saanut Bjorn Daly Norjasta. Uzbekistanin urheilijat muistivat vuoden 1994 olympialaiset, koska he saivat ensimmäistä kertaa kultamitalin.

Mitalien ja palkintojen määrä

Mikä oli lopputulos osallistujille1994 olympialaiset? Mitalisijoituksia johtaa Venäjä (kultapalkintojen lukumäärässä mitattuna). Yleisesti ottaen ensimmäisellä sijalla on Norja. Kolmannella sijalla kahden mitalin erolla on Saksa. Seuraavaksi tulevat Italia, USA, Etelä-Korea jne. Australia on viimeisellä sijalla vain kahdella pronssimitalilla.

Suomi on huomattava - alkaenluokituslista tai pikemminkin sen alaosa, ne näyttävät arvokkaimmilta, koska urheilijat onnistuivat voittamaan viisi pronssia ja yhden hopeamitalin. Vain Valko-Venäjä on heidän yläpuolellaan, ja se johtuu siitä, että he voittivat kaksi hopeaa.

Vuoden 1994 olympialaisten mitalimäärä

On huomattava, että tällaisten maiden maajoukkueet, kutenTšekki, Venäjä ja Slovakia tekivät olympiadebyyttinsä samana vuonna. Tämän luokan venäläiset jääkiekkoilijat jäivät valitettavasti ilman mitaleja. Välierissä urheilijat eivät voittaneet ruotsalaisia. Ottelussa kolmannesta sijasta venäläiset hävisivät suomalaisille ja hävisivät maajoukkueelle tuhoisin pistein - 4:0.

On huomattava, että tuon vuoden jääkiekkopelimuisti pitkäksi aikaa. Ensimmäistä kertaa edellisten olympialaisten historiassa loppuottelu Kanadan ja Ruotsin välillä päättyikin rangaistuspotkukilpailuun. Tosiasia on, että yli minuutti ennen pelin loppua ruotsalaiset urheilijat onnistuivat tasoittamaan pisteet. Siksi he tilasivat sarjan ammuskeluja. Niissä ruotsalaiset osoittivat ylivoimaisen taitonsa. Näin ruotsalainen joukkue voitti kultaa ensimmäistä kertaa lähes 75 vuoden kisoihin osallistumisen aikana. Ja myös Venäjän joukkue jäi ilman mitaleja ensimmäistä kertaa Neuvostoliiton jääkiekon historiassa.