/ / Intercontinentale voetbalbeker

Intercontinentale voetbalbeker

In het moderne voetbal is er iets geweldigseen aantal verschillende trofeeën waarvoor teams op verschillende niveaus strijden. In het clubvoetbal wordt de Champions League beschouwd als het meest prestigieuze toernooi, terwijl de nationale teams het meest actief onder elkaar vechten tijdens het WK. Deze twee toernooien zijn echter niet beperkt tot voetbal, er zijn er veel meer en een grote verscheidenheid aan trofeeën die een team kan krijgen. En in dit geval gaat het om de Intercontinental Cup. Je leert hoe lang het is vastgehouden, wat de essentie is en wie er het vaakst in heeft gewonnen. Daarnaast leer je wat de Intercontinental Beach Soccer Cup is en hoe anders deze is.

Wat is dit

intercontinentale beker

De Intercontinental Cup is een toernooi datwerd gehouden van 1960 tot 2004 tussen twee clubs. Een van hen was de winnaar van de Europese Champions League, die hierboven al werd genoemd, en de andere was de winnaar van de Copa Libertadores. De Copa Libertadores is een analoog van de Champions League in Zuid-Amerika, waarin wordt achterhaald welke van de clubs de sterkste is op het grondgebied van dit continent. De Intercontinental Cup is dus een klein toernooi dat uit één wedstrijd bestaat, en in het kader van dit toernooi wordt beslist welk voetbal in een bepaald jaar sterker is, Zuid-Amerikaans of Europees.

Toernooi geschiedenis

strandvoetbal intercontinentale beker

De Intercontinental Football Cup wordt gehouden metIn 1960 moet echter worden opgemerkt dat het de eerste twintig jaar uit twee wedstrijden bestond, maar sinds 1980 veranderde het formaat van het toernooi en begonnen de teams niet twee, maar één wedstrijd te spelen. De eerste kampioen in 1960 was Real Madrid, die de Uruguay-Peñarol met 5: 1 versloeg. Het jaar daarop werd de imperfectie van het systeem merkbaar. De Portugese Benfica won de eerste wedstrijd van Penarol, maar de Uruguayaanse club won de tweede. Daardoor moesten ze de derde, beslissende wedstrijd spelen, waarin de Uruguayanen de zege pakten. Drie wedstrijden in het toernooi, dat verre van de meest prestigieuze is, waren echter te veel, dus het format duurde niet zo lang. De eerste club die de trofee in 1980 in een nieuw formaat won, was Nacional uit Uruguay, die het Engelse Nottingham Forest versloeg.

De laatste winnaar van de Intercontinental Cupwerd de Portugese club "Porto", die in 2004 de Colombiaanse club "Onse Caldas" op strafschoppen versloeg. De meest genoemde clubs in dit toernooi zijn drie Zuid-Amerikaanse en twee Europese vertegenwoordigers. We hebben het over de Argentijnse club "Boca Juniors", over de Uruguayaanse teams "Penarol" en "Nacional", evenals over de Italiaanse "Milan" en de Spaanse "Real". Al deze teams hebben in de geschiedenis van het toernooi drie keer de beker gewonnen.

Einde van de beker

intercontinentale voetbalbeker

Al in 2000 werd dat duidelijkDe Intercontinental Football Cup verliest aan populariteit en gaat achteruit. Toen werd voor de eerste keer het Club Wereldkampioenschap gehouden, waaraan niet alleen vertegenwoordigers deelnamen van de twee sterkste continentale confederaties. Als gevolg hiervan won dit toernooi aan populariteit en hield de Intercontinental Cup op te bestaan. Zoals hierboven vermeld, wordt dit toernooi echter niet alleen gehouden in het klassieke voetbal. Heeft zo'n toernooi en strandvoetbal. De Intercontinental Cup is er een iets andere competitie, en het is de moeite waard om er apart over te praten.

Beach Soccer Trophy

intercontinentale strandvoetbalbeker

Wat is het verschil tussen dit toernooi als het gaat omover strandvoetbal? De Intercontinental Cup is in dit geval compleet anders. Ten eerste wordt het niet tussen clubs gehouden, maar tussen nationale teams. Ten tweede is het niet zo onbeduidend. Integendeel, het wordt beschouwd als de tweede meest prestigieuze na het Wereldkampioenschap. Dit zijn de kenmerken van strandvoetbal. De Intercontinental Cup is een relatief jong toernooi, het wordt pas sinds 2011 gehouden. Het is dus maar vijf keer gespeeld.

Wie blijkt de sterkste te zijn in dit toernooi,voor welke strandvoetbal is beroemd? Het Braziliaanse nationale team won voor het eerst de Intercontinental Cup en versloeg het Iraanse nationale team. Bij het tweede toernooi stonden de nationale teams van Rusland en Tahiti tegenover elkaar in de finale en kwamen de Russen als overwinnaar uit de strijd. Ze hebben laten zien dat ze een van de beste strandvoetballers ter wereld zijn. De Intercontinental Cup werd vervolgens opnieuw gewonnen door Brazilië, gevolgd door Iran. Beide keren in de finale speelden de teams tegen de Russen, die de prestatie van 2012 op geen enkele manier konden herhalen. Rusland weet echter echt hoe het strandvoetbal moet spelen - de Intercontinental Cup in de komende twee jaar werd gewonnen door dit specifieke team. En beide keren werd het Braziliaanse nationale team verslagen. Zoals je kunt zien, is de Beach Soccer Intercontinental Cup heel anders dan die van groot voetbal.