/ / Cardiff City Welsh Stadium: geschiedenis en wedstrijden

Welsh Stadium "Cardiff City": geschiedenis en wedstrijden

Cardiff City is een van detwee voetbalclubs in Wales die spelen in het Engelse kampioenschap. Sinds de oprichting is de arena al drie jaar de thuisbasis van rugbyclub Cardiff Blues.

Cardiff City Stadium

Intelligentie

De bouw van het stadion duurde twee jaaren eindigde in het voorjaar van 2009. Twee teams begonnen de arena tegelijk te delen. De eerste was de Cardiff City Football Club, die verhuisde van Ninian Park Stadium, waar al 99 jaar de club van de hoofdstad gevestigd was. De tweede gastheren van het stadion zijn Cardiff Blues Rugby Club.

De bouwkosten van de arena waren ongeveer 50miljoen pond sterling. De architect was Arup. De capaciteit is 25 duizend zitplaatsen. Het Cardiff City-stadion is de op een na grootste arena van het land qua aantal zitplaatsen, de tweede alleen na het millennium, dat is ontworpen voor 74,5 duizend toeschouwers. In de zomer werd het Cardiff City Stadium gereconstrueerd om plaats te bieden aan 33,5 duizend fans.

Eerste games

В середине июля 2009 года «Кардифф» и «Селтик» speelde een vriendschappelijke wedstrijd in de arena. Het officiële debuut van het Cardiff City-stadion vond plaats in augustus 2009, toen Scunthorpe United Football Club de gastheren kwam bezoeken. Het gevecht eindigde in een verpletterende 4-0 overwinning voor de Welsh.

In november van hetzelfde jaar werd het stadion voor het eerst bezochtnationaal team van Wales, dat een vriendschappelijke wedstrijd speelde met het nationale team van Schotland. De wedstrijd eindigde met een 3-0 overwinning voor de Welsh. Bijna een jaar later speelde Wales zijn eerste officiële wedstrijd in Cardiff City Stadium. Het was een wedstrijd binnen de selectie voor EURO 2012. De rivaal van de Britten was het Bulgaarse nationale team.

Opmerkelijke overeenkomsten

Een van de eerste grote clubs die komtom de nieuwe arena van de Welshe club te bezoeken, was "Manchester City". Het was een wedstrijd in de 2e ronde van de Premier League. De wedstrijd eindigde met een sensationele 3-2 overwinning voor Cardiff City. Aan het begin van de tweede helft namen de Citizens de leiding, maar een paar minuten later maakte de Welsh gelijk en aan het einde van de helft bezorgde Campbell's dubbel de ploeg een groot voordeel. In blessuretijd zette Negredo de eindstand voor de wedstrijd.

In de 12e ronde arriveerde Manchester United in Wales. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel. In de 13e ronde werd het Londense Arsenal de rivaal van Cardiff City. Deze keer slaagden de Welshe voetballers er niet in de grand te verrassen. Ramsey's tweehonkslag en Flamini's goal brachten de Gunners een verpletterende overwinning.

In maart werd Cardiff City Stadium bezocht"Liverpool". De wedstrijd vond plaats in de 31e ronde van de Premier League. De Merseysides waren een van de beste teams in het kampioenschap en kanshebbers voor de titel. Het debuut van het spel De wedstrijd opende de score. Minuten later herstelde Saures de status quo. Halverwege de eerste helft bracht het doel van Campbell de Welsh opnieuw naar voren, maar Skrtel maakte voor rust weer gelijk. Liverpool won de tweede helft met 4-1 en won de wedstrijd met 6-3.

cardiff stad stadion cardiff stad

Bezoek in de laatste ronde van het seizoen 2013/14Cardiff City is aangekomen bij Chelsea, nadat ze een paar wedstrijden voor het einde van het Engelse kampioenschap hun kansen op een kampioenschap hadden verloren. De Londense vleugel was de laatste grote club die het Welshe stadion bezocht. De wedstrijd eindigde in een overwinning voor de kosten van Jose Mourinho met 2-1. Aan het einde van het seizoen vloog Cardiff City, wiens hoofdcoach tijdens het kampioenschap werd aangesteld als Ole Gunnar Solskjaer, naar het kampioenschap en in 3 seizoenen nooit in de Engelse Premier League.

UEFA Super Cup

Na 20e plaats in de Premier League in seizoen 2013/14Cardiff ging naar de tweede divisie van het Engelse voetbal. Sindsdien zijn er geen wereldberoemde teams naar de clubarena gekomen. Dat zou veranderen nadat Cardiff City was geselecteerd als gastheer van de UEFA Super Cup-wedstrijd tussen Real Madrid en Sevilla in 2014.

De wedstrijd werd bijgewoond door 30 854 toeschouwers, wat nog steeds het record van de arena is. De Engelse rechter Mark Clattenburg werd benoemd tot arbiter. De 2-0 winst dankzij een dubbel van Cristiano Ronaldo werd gewonnen door Real Madrid.