/ / Fietser Chris Froome: biografie

Fietser Chris Froome: biografie

Chris Froome won drie keer de Tour de France en eindigde drie keer als tweede in de Vuelta de España, waarmee hij zijn status als een van de meest succesvolle wielrenners van vandaag bevestigde.

De in Kenia geboren atleet deed mee aan de zijnethuis totdat hij in 2008 toestemming kreeg om voor Groot-Brittannië te spelen. Zo begon zijn succesvolle samenwerking met het Britse team, waarvoor hij in 2012 brons won in de tijdrit op de Olympische Spelen in Londen en dit resultaat vier jaar later in Rio de Janeiro herhaalde.

Andere hoogtepunten uit de carrière van Froom waren10 overwinningen in grote toernooien buiten de Grand Tour, waaronder drie in het Criterium du Dauphinet, twee in de rondes Romandië en Oman en het kampioenschap in de Criterium International, Vuelta Andalusië en Herald Sun Tours.

Chris Froome: biografie

Chris werd geboren op 20 mei 1985.in de Keniaanse hoofdstad Nairobi in de familie van Clive en Jane Froome. Hij begon met fietsen toen hij in Zuid-Afrika woonde. Een lovenswaardige race op de 17e plaats op de Commonwealth Games 2006 in Melbourne opende zijn talent voor een breed publiek. Al snel in 2007 tekende hij zijn eerste profcontract bij het Zuid-Afrikaanse team Konica Minolta.

Het debuutseizoen van de atleet, waaronder deelname aanDe Ronde van Britannia in 2008 leidde tot een contract bij het professionele continentale tweederangsteam van de International Cycling Union Barloworld, waarmee hij voor het eerst deelnam aan de Tour de France in juli en als vierde eindigde in de Herald Sun Tour in oktober. .

In maart 2009Froome scoorde zijn eerste profzege in de tweede etappe van de Giro del Capo in Zuid-Afrika en eindigde als 32e in zijn eerste Giro d Italia, waarna hij het nieuw gevormde Team Sky contracteerde om deel te nemen aan het openingsseizoen van 2010 ...

Chris Froome toonde zijn capaciteiten door in te nemenDe British National Time Trial werd tweede na Bradley Wiggins, vijfde op de Commonwealth Games in Delhi en negende tijdens de Tour du Var in Frankrijk, voordat hij in 2011 doorbrak in de Vuelta de España.

Chris Froome

Spaanse trappen

Hier won Chris Froome (wielrenner)spannende berg 17 etappe en werd uiteindelijk de tweede in het algemeen klassement. Het was zijn beste finish in de Vuelta, waarin de prestatie van Robert Millar werd herhaald. De atleet werd destijds de enige Brit die tweede werd in de Grand Tour.

Froome was een lid van het Britse team dathielp Mark Cavendish het wereldkampioenschap in de groepsrace te winnen. Hij eindigde als derde in de Ronde van Peking, voorafgaand aan een onvergetelijk 2012 voor zowel de renner als het Britse wielrennen in het algemeen.

Na het winnen van de zevende etappe van de Tour deFrance Froome trok kort de leiderstrui om Wiggins te helpen de eerste Brit te worden die de beroemde wedstrijd won. Hij eindigde als tweede en voor het eerst in de geschiedenis behaalde het Britse team een ​​podiumplaats op deze prestigieuze race.

In hetzelfde seizoen won Froome een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Londen, verloor goud aan Wiggins en eindigde als vierde in de Vuelta.

chris froome wielrenner 2016

Eerste triomf

Hij bewees zichzelf in de etappekoers, Froome begin 2013was in de beste vorm: hij won de Ronde van Oman, werd tweede in de Tirreno-Adriatico, won het Criterium International, Criterium du Dauphine en de Ronde van Romandië nog voordat hij deelnam aan de meest prestigieuze wielerwedstrijd ter wereld in Frankrijk.

Een serieuze claim voor het kampioenschap werd daarna gemaakthet winnen van de achtste etappe in Ax 3 Domaines, toen hij de leider van de race werd en een uitstekende rit liet zien, waarbij hij de eerste plaats verdedigde tot aan Parijs met overwinningen op de legendarische Mont Ventoux en in de 17e sectie.

Froome hoopte op een goed resultaatwedstrijden in Yorkshire in 2014, maar helaas, een val in de vijfde etappe dwarsboomde zijn plannen, hoewel hij het seizoen sterk afsloot en de op een na beste in de Vuelta de España liet zien.

chris froome tour de france 2016

Nog een overwinning

2015 stelde Chris niet teleur - hij won de raceDe Ruta del Sol in Spanje en het Criterium du Dauphine voorafgaand aan de Tour de France. Door een sterke finish in de derde etappe van de Moore de Huy in België kon Froome kort de gele leiderstrui aantrekken. Nadat Tony Martin uit het gevecht was gevallen, herwon de Brit het in de zevende sectie en vertrok niet helemaal naar Parijs, wat blijk gaf van dominantie, waaronder een overwinning op Pierre-Saint-Martin.

Chris Froome is een wielrenner die zich in 2016 wijdde aan zijn poging om lid te worden van het elitebedrijf van drie Tour de France-winnaars. Hij begon met de eerste plaats in de Herald Sun Tour.

chris froome fietser

Derde overwinning in Le Tour de France

Chris Froome Tour de France 2016won misschien wel het meest opwindende gevecht van zijn carrière. Hij won beslissend in de achtste etappe van de wedstrijd, versnelde bergafwaarts vanaf de Col de Peyresourdes, ontving de gele leiderstrui, die hij pas in Parijs vertrok, hoewel niet zonder dramatische momenten. In etappe 12 kwam Team Sky in botsing met Richie Port en Bauke Mollema nadat toeschouwers de motor dwongen te stoppen. Froome verloor tijd en zijn Britse teamgenoot Adam Yates trok kort de gele trui aan totdat de officials de verloren tijd van Chris herstelden, waardoor hij de leiding kon behouden in de resterende negen secties.

In Rio de Janeiro won Froome zijn tweedeeen Olympische medaille, waarmee hij vier jaar geleden zijn eigen bronzen tijdrit in Londen herhaalde, na de 12e plaats in een slopende wegwedstrijd.

Aangekomen in Spanje om deel te nemen aan de Vuelta, eenvan de zwaarste en meest opwindende grote rondes van de afgelopen jaren, vocht Chris op gelijke voet met zijn oude rivaal Nairo Kintana, won drie etappes, waaronder een ploegentijdrit, verloor de eerste plaats en eindigde als tweede voor de derde keer in zijn sportcarrière.