EURO-1960: resultater

Idéen om at holde en turnering mellem de europæiske holddukkede op i 1927. På det tidspunkt kunne det ikke realiseres. Efter 30 år vendte UEFA tilbage til denne ide og skabte EM, eller Henri Delaunay Cup. Den første tegning fandt sted i 1960. Den sidste del tog Frankrig.

Euro 1960

regler

Ikke alle europæiske hold støttede ideen omgennemfører 1960 EURO. 13 ud af 30 lande nægtede at deltage i turneringen. Blandt dem er Italien, England, Tyskland, Belgien og Sverige. Fodboldforbund troede at koppen ville forhindre spillere i at komme sig efter sæsonen.

De øvrige 17 UEFA-medlemslande deltog ikaste til 1/8 og 1/4 finaler. Hun gik i begyndelsen af ​​juni 1958. 14 hold, herunder Sovjetunionen, startede forestillinger i 1/8. Irland og Tjekkoslovakiet udførte en klassificeringskamp.

I 1/8 og 1/4 finaler blev der spillet to kampe: hjemme og væk. Halvfinalerne og finalerne i Euro-1960 fandt sted i Frankrig, da Henri Delon var formand for det franske fodboldforbund.

starten

EURO 1960 var ikke strengtreguleret kalender - landholdsholdene er uafhængigt enige om sted og tidspunkt for mødet. Kvalificerende kampe, som i teorien skal foregå i første omgang, fandt sted kun 5. april og 10. maj 1959. Irland vandt den første hjemme kamp 2-0. Retur spillet blev afholdt i Bratislava, tjekkerne kunne score fire ubesvarede mål og bestået.

Euro 1960 fodbold

Euro 1960 debut spillet fandt sted den 28. september 1958. Sovjetunionens Ungarns møde blev den første i Europakampens historie. Kampen fandt sted på stadion "Luzhniki".

1/8 endelig

Euro 1960 fodbold Rusland (Sovjetunionen hold) startedemed en hjemmekamp mod ungarerne. 100.000 fans kom til kampen. Kampens første mål (og det europæiske mesterskabs historie) blev scoret i den 4. minut af den sovjetiske fodboldspiller Anatoly Ilyin. Ved Euro 1960 fodbold blev Sovjetunionen den første i alt. Vyacheslav Metreveli øgede hurtigt scoringen, og Valentin Ivanov fik scoringen. Ungerne kunne kun svare på en bold i det 84. minut.

Returkampen fandt sted et år senere - den 27. september 1959. Endnu engang var heldet på siden af ​​det sovjetiske landshold. Minimalt slog de ungarere, Sovjetunionen gik til kvartfinalen.

I det andet par kom franskerne og grækerne sammen. Den første kamp fandt sted i Frankrig. Den færdige "Parc des Princes" så otte mål, hvoraf syv blev scoret af værterne. Returen match sluttede med scoren: 1: 1.

Den første kamp mellem Rumænien og Tyrkiet fandt sted iBukarest. Romerne var stærkere og scorede tre ubesvarede mål. 26. april 1959 i Istanbul fandt returmødet sted. Tyrkiet vandt 2-0, men det var ikke nok. Det rumænske hold gik til kvartfinalen.

Parret Norge-Østrig holdt deres første spil i Oslo. Med en minimumscore lykkedes det at vinde østrigerne. Returmødet blev afholdt i Wien og sluttede med scoren: 5: 2 til fordel for Østrig.

I 1/8 finalen i Euro 1960 fodbold mødte Jugoslavien og Bulgarien. Favoritten i parret var indlysende. Den første kamp blev vundet af Jugoslaviens hold med scoren: 2: 0. Den anden sluttede i uafgjort (1: 1).

Et interessant par til Euro 1960 blevDDR-Portugal. Den første kamp fandt sted i Berlin, hvor værterne tabte (2: 2). På gæstemødet i Portugal skelte tyskerne sig to gange, men sejren blev overladt til værterne (3: 2).

Resultatet af parret Spanien-Polen var ret indlysende. Borte spandt spanierne (4-2). Home vandt 3-0 og gik til kvartfinalen.

I det sidste par spillede Danmark med vinderen af ​​kvalifikationsrunden - Tjekkoslovakiet. I København kunne vinderen ikke identificeres (2: 2). I hjemmet slog tjekkerne danskerne i stort antal (5: 1).

1/4 finaler

Den mest forventede kamp var Sovjetunionen Spanien.Det var svært at forudsige vinderen på forhånd. Men fansen var ikke bestemt til at se spændende konfrontationer. Årsagen var de to landes politiske forhold, som var anstrengt i disse år. Spanien nægtede at besøge Sovjetunionen, og foreslår at holde kampe i neutralt område. UEFA nægtede at bøde holdet og indstille en diskvalifikation. Sovjetunionen gik således til semifinalen i Euro-1960.

Euro 1960 Rusland fodboldhold

Frankrig gik til et par af Østrig. De franske vandt begge kampe. Den første sluttede med scoren: 5: 2, den anden - 2: 4.

Portugal modsatte Jugoslavien. Portugals første kamp vandt med vanskeligheder med scoren: 2: 1. Returmødet, der fandt sted i Beograd, sluttede med Portugals rute (5: 1).

I de sidste par mødte Rumænien og Tjekkoslovakiet. At være i rang af en favorit vandt tjekkerne selvfølgelig to kampe - (0: 2) og (3: 0).

Halvfinale

I slutningen af ​​maj 1960 var der uafgjort for semifinalerne. Tjekkoslovakiet gik til modstanderne i Sovjetunionen. Frankrig spillede med Jugoslavien.

Kampen med deltagelse af det sovjetiske landshold blev afholdt i arenaen"Velodrome". Uden megen indsats slog de lokale fodboldspillere tjekkerne. Det første mål blev scoret af Ivanov, i anden halvleg fordoblede han resultatet, og Victor Monday sluttede kampen.

Euro 1960

I den anden kamp blev Frankrig betragtet som favorit,på trods af manglen på flere nøgleaktører. Yugoslavs ledede 1-0, men så gik glip af. Franskerne fik overhånden i spillet og i 53. minut var de 1: 4. I det 55. minut scorede gæsterne det andet, men det var klart ikke nok. Og så den utrolige skete. Mellem det 75. og 79. minut blev jugoslaverne noteret tre gange og nåede den endelige.

Match for tredje plads

Расстроенная проигрышем Франция, очень неуверенно holdt den endelige kamp mod tjekkerne. Misfornøjede fans for enhver fejl booed deres hold. Resultatet var Tjekkoslovakiens sejr med scoret: 2: 0.

Euro 1960 USSR landshold

finale

Матч СССР-Югославия проходил на мокром поле, под regnen. Generelt var spillet lige. Først så Yugoslaven bedre ud. På den 43. minut førte Galich holdet videre. Sovjetiske spillere kunne svare allerede i det 49. minut. Anden halvdel blev afholdt under Sovjetunionens angreb. Identificer vinderen i hovedtidspunktet fejlet. Kun på 113. minut scorede Victor Monday det andet mål. UEFA EURO 1960 USSR holdet vandt, takket være stædigheden af ​​spillerne og ledsagerens held.